Tegnap ezért világított sárgán számos nevezetesség az Egyesült Királyságban

Kedden, március 23-án az Egyesült Királyságban éppen egy esztendő telt el a koronavírus miatti első lezárása óta, országszerte egyperces csenddel emlékeztek a koronavírus áldozataira. Az emberek szerte az országban telefonokat, fáklyákat és gyertyákat tartottak a kezükben egy perc néma csenddel tisztelegve a több mint 126 000 brit ember előtt, akik a világ egyik legsúlyosabb járványában vesztették életüket. Emiatt számos nevezetesség sárga színbe borult – írja a BBC.

Légifotón a sárga fénnyel megvilágított Lichfieldi székesegyház március 23-ánForrás: AFP/Oli Scarff

A nevezetes épületek többségét kivilágították, hogy sötétedés után erre a szomorú, egy évvel ezelőtti eseményre emlékeztesse az embereket. A Lichfieldi székesegyház is ünnepi fényt kapott, amelynek homlokzatára a reflect, support és hope, azaz, elmélkedés, támogatás és remény szavakat írták.  

A királynő is megemlékezett a sokak által érzett bánatról és veszteségről, és gesztusként egy csokor virágot küldött a londoni Szent Bertalan Kórházba.

Boris Johnson miniszterelnök tavaly, 2020. március 23-án szigorú korlátozásokat jelentett be, amelyek célja a koronavírus terjedésének megállítása volt. Azóta az Egyesült Királyság hivatalos halálozási száma 364-ről 126 172-re nőtt. Ma, március 24-én déli 12 órakor hazánkban is megállnak egy percre a budapesti közösségi közlekedés járművei, hogy megemlékezzünk a koronavírus-járvány áldozatairól, de nem csak Budapesten, hanem Bécsben, Dublin városában és Kölnben is ezt teszik ma az emberek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek