Ebben az afrikai hotelben robotok várják a vendégeket

2020 novemberében nyílt meg a Hotel Sky a johannesburghoz tartozó Sandtonban. A szálló három robotalkalmazottal debütált, Lexivel, Micahval és Ariellel, akik segítenek a személyzetnek, és biztonságosabbá teszik a vendégek itt tartózkodását azzal, hogy csökkentik az emberi interakciók számát. Lexi, Micah és Ariel szobaszervízt nyújtanak, utazási információkat szolgáltatnak, és akár a poggyászt is felviszik a szobába.

Forrás: Alexi Portokallis Alexioso/facebook.com/hotelskysouthafrica

A hotel egyébként lehetővé teszi, hogy a vendégek önkiszolgáló módon csekkoljanak meg, de kérhetik a személyzet segítségét is. Herman Brits, a Hotel Sky vezérigazgatója ugyanakkor sietett leszögezni, hogy "a robotok semmiképpen sem helyettesítik az embereket, akik nemcsak az ő vállalkozásuk, hanem általában is a vendéglátóipar középpontjában állnak. A robotok csak kiegészítik az ő munkájukat."

A vendégek visszejelzései pedig egyelőre úgy tűnik, hogy pozitívak. Mint Brits hozzátette, "a látogatók nagyon jól szórakoztak a robotokkal történő interakciók során, izgalmas és újszerű adalék ez a szállodai tartózkodáshoz". A Hotel Sky a következő hónapban újabb szállodát nyit Fokvárosban, ahol várhatóan szitnén három robot csatlakozik az ott dolgozó személyzethez - adja hírül a travelandleisure.com.

Címlapkép: A hotel hallja - forrás: facebook.com/hotelskysouthafrica

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek