Egy humanoid robottal bővült a boszniai rockzenekar

Bosznia legnépszerűbb rockzenekarának, a Dubioza Kolektivnek új tagja van, méghozzá egy humanoid robot, Robby Megabyte személyében, aki énekel és hangszeren is játszik. A robotot a Szarajevói Egyetem villamosmérnök-hallgatói építették a zenekar kérésére, amely tavaly megjelent #fakenews című albumának koncepciójához szerette volna felhasználni a gépet. Robby ebben a klipben debütált:

"A robotunk szeret enni, inni, kiabálni, és persze szereti a zenét" - mondta Vedran Mujagic, a zenekar basszusgitárosa, aki a leginkább kivette a részét Robby koncepciójának megtervezéséből.

Mint Almir Besic, a robot megalkotásában részt vevő egyik hallgató elmondta, a projekt kihívást jelentett, mert eleinte semmit sem tudtak a robot felépítéséhez szükséges 3D-s nyomtatásról, és hiányoztak a szükséges felszerelések is, de aztán feltalálták magukat. Többek között olyan anyagokat hasznosítottak újra, mint egy Vokswagen Golf személyautó tengelye vagy babakocsi-kerekei. Körülbelül két évbe telt, mire elkészült a mű.

A Dubioza Kolektiv zenekar eklektikus zenei stílusáról, valamint társadalmi és politikai elkötelezettségű szövegeiről ismert. Robby részt vett a zenekar „Quarantine Show" című, hetente rendezett online koncertjein is a tavalyi karantén idején - derül ki a reuters.com cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek