Villanyszerelők bukkantak titkos alagútra Walesben

A Western Power Distribution áramszolgáltató munkatársai egy villanyoszlopot akartak odébb tenni a monmouthshire-i Wye-völgyben, amikor egy titkos alagútra bukkantak a 12. században épült tinterni apátság közelében. Az alagút nem szerepelt a brit térképészeti hivatal (Ordnance Survey) térképein - adja hírül a bbc.com.

WPD’s East Wales team has discovered a secret medieval tunnel while working in the beautiful Wye Valley. While...

Közzétette: Western Power Distribution – 2021. március 3., szerda

Az áramszolgáltató konzultált az ország történelmi és kulturális emlékekért felelős hivatalával, majd leállította a munkálatokat, teret engedve a régészeti kutatásoknak. A munkások egy természetvédelmi területen, de magántulajdonban lévő telken ástak árkot a munkálatok részeként, amikor figyelmesek lettek a járatra, amit eredetileg barlangnak gondoltak.

Mint a csapatot vezető Allyn Gore elmondta, "a munka azonnal leállt". Mint hozzátette, máskor is volt már olyan, hogy régi emlékekre, például kutakra vagy pincékre bukkantak, amelyek nem szerepeltek semmilyen térképen vagy tervrajzon, de egyik felfedezés sem volt olyan izgalmas és lenyűgöző, mint ez.

A körülbelül 122 cm magas alagutat az Angiddy-patakkal párhuzamosan futó gyalogút alá rejtették, és úgy tűnik, hogy a patak útját követi a völgy mentén. Mint a southwalesargus.co.uk cikke hozzáteszi, évszázadokig járhattak itt észrevétlenül. A műemlék-hivatal képviselője szerint az alagút tlaán kapcsolatba hozható a közelben talált, vasmegmunkáláshoz kapcsolódó emlékekkel.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek