Könyvinas segíti hozzá a tökéletes olvasmányélményhez ennek a hotelnek a vendégeit

A floridai West Palm Beachen található Ben hotel, egy Autograph Collection szállodalánc egyik tagja februárban jelentette be Book Butler (Könyvinas) programját, amely az egyik helyi könyvesbolttal együttműködve valósul meg.

Forrás: drinks.by.goose/facebook.com/thebenwestpalm

Az inasszolgáltatással a szálloda vendégei igény szerint könyvet rendelhetnek a megadott választékból, ehhez csak annyit kell tenniük, hogy a szoba telefonjáról a 0-át tárcsázzák. Miután leadták a rendelést, a kiválasztott könyvet inas viszi fel a szobába egyedi tervezésű, bojtos könyvjelző kíséretében. A könyvek mellé hozzájuk illő, könnyű vacsorafogásokat is lehet választani.

Mint a szálloda írja, a Ben West Palm Byrd Spilman Dewey író emléke előtt tiszteleg, aki 1892-ben költözött a városba, és Ben Trovato néven épített birtokot - a szálloda is innen kapta a nevét. A Ben Trovato olaszul körülbelül annyit tesz, mint jól kitalált, és állítólag abból a mondásból származik, hogy Se non è vero, è ben trovato, vagyis, még ha nem is igaz, akkor is egy jól kitalált történet. A kifejezés a 18. században az angolban is meghonosodott.

A Ben a könyvinas mellett számos irodalmi témájú dizájnelemet is tartalmaz, a szobákban például titkos, elhúzható könyvespolcok kaptak helyet, az előcsarnokban pedig egy könyvbemutató falat rendezte be, amely Dewey arcának sziluettjét formázza. A vendégek az utazásuk végén hazavihetik az új könyvüket, de fel is ajánlják a West Palm Beach Könyvtár Alapítványnak - adja hírül a travelandeislure.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek