Hamarosan színesen virágzó korallházak bukkannak elő a Vörös-tengerből

A Vörös-tenger Projekt egy ambiciózus luxusturisztikai fejlesztés, amely sokféle exkluzív élményt kínál majd a globális utazóknak. A helyszín egy több mint 90 érintetlen szigetből álló szigetcsoportot ölel fel, mérföldekre kiterjedő sivataggal és drámai hegyvidékkel.

A "Coral Bloom" koncepcióForrás: The Read Sea Development Company / Facebook.com

De amellett, hogy használatba veszi ezeket a szigeteket, a projekt különösen ügyel arra is, hogy az építkezések ellenére minimalizálja a szén-dioxid-kibocsátást, a hulladéktermelést, valamint a fény- és zajszennyezést. Céljuk, hogy a projekt területe olyan legyen, mint egy védett tengeri terület – olvasható a Breakingtravelnews.com oldalon.

A projektben résztvevő partvidékek és szigetek közé tartozik a Shurayrah-sziget is, melynek látványterve a napokban került a nagyközönség elé, a projekt Facebook-oldalán keresztül. A Coral Bloom elnevezésű koncepciót a szaúdi koronaherceg, Mohammed bin Salman indította el, a terveket pedig a Foster+Partners építésziroda készítette. Az új, központi szigetet úgy tervezték meg, hogy a színes korallokra emlékeztető épületek tökéletesen beleilleszkedjenek a sziget természeti környezetébe.

"A Coral Bloom terve, a Szaúd-Arábiában megtalálható állat- és növényvilágból merített ihletet, hogy egyedülálló mezítlábas luxusélményt nyújtson azoknak, akik a természetet megfigyelve és védve pihennének exkluzív környezetben" – mondta a The Red Sea Development Company vezérigazgatója.

A tervezők elmondták még, hogy a Shurayrah-sziget átalakítása a Vörös-tenger Projekt első nagy lépése, így példaként szolgálhat majd a további fenntartható ötletek, tervek számára, nemcsak Szaúd-Arábiában, hanem globálisan is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek