Idén online is csatlakozhat a velencei karneválhoz

A velencei karnevál január 30-án kezdődött és február 16-ig tart, de eközben, február 6-tól virtuálisan is részt vehetünk az eseményen. Az online programot két részre osztották, az elsőre február 6-7-én került sor, a második pedig február 11-16-ig lesz. A 2021-es virtuális karnevál központja a Ca 'Vendramin Calergi palota lesz, melyből páratlan kilátás nyílik a Canale Grande-ra. Az élő közvetítéseket az esemény hivatalos oldalán, a Facebook-oldalán, valamint a Televenezia tévécsatornán lehet követni naponta 17 és 18:30 között holnaptól.

Velencei karnevál - illusztrációForrás: ducolimarco85/pixabay.com

A nézők emellett Storie di Carnevale – videoracconti sui luoghi e le tradizioni címen 40 rövid videó segítségével nyerhetnek bepillantást a rendezvény színfalai mögé, és megnézhetik, hogyan készültek a kézművesek, művészek, tervezők és műhelyek a különleges eseményre. A közönség különféle műhelymunkákon és interaktív előadáson is részt vehet, melyeken belül külön szekciót szenteltek a gyerekes kézműves programoknak Carnevale Internazionale dei Ragazzi címen, de az olasz nyelvtudás ebben az esetben persze előnyt jelent.

Idén is versenyeznek a legszebb maszkok és jelmezek. Miután a zsűri kiválasztotta a döntősöket, február 14-én 17:15-kor hivatalos virtuális ünnepség keretében hirdetnek eredményt. A nyertes a 2022-es esemény díszvendége lesz, remélhetőleg már személyesen - adja hírül a themayor.eu.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek