300 krokodilt költöztetnek ki egy indiai tóból a turisták érdekében

  Háromszáz krokodilnak kell kiköltöznie eddigi otthonából, mert a turisták özönlenek ahhoz a szoborhoz, amelyet a világ legmagasabbjaként tartanak számon, és amit tavaly avattak fel a Gudzsarát államban lévő Kevadija faluban. Mivel a krokodilok élőhelyét jelentő tó a szoborhoz vezető útvonal mentén található, a település vezetősége úgy döntött, az állatok nem maradhatnak tovább az élőhelyükön.

  Már zajlik a krokodilok áthelyezéseForrás: Shutterstock / Készítette: Naypong Studio

  "A hüllők veszélyesek az emberekre, ezért költözniük kell. Vannak közöttük három méter hosszú példányok is, akiknek a szállítása sem egyszerű. Jelenleg a befogásuk zajlik, majd Gudzsarát állam más területére viszik el az állatokat" – írja a 021.rs.

  A turistákat vonzó szobor egyébként a világ legmagasabb szobra, itt megnézhet róla egy fotót is. A hős Szardar Vallabhbhai Patelt ábrázoló alkotás több mint 180 méter magas, és egy duzzasztógátra néz. Hogy a rálátás tökéletes legyen, a szobor mellmagasságában, 153 méternél egy kilátót is létesítettek.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!