Elárverezik Napóleon börtönszobájának 13 centiméteres kulcsát

A brit Sotheby's aukciósház weboldalán jelentette be, hogy árverésre bocsájtja Napóleon Szent Ilona-szigeti, longwoodi szobájának kulcsát, ahol az angolok fogva tartották – írja swordstoday.ie. David McDonald, az árverési ház bútorszakértője szerint a Napóleon hálószobájának ajtaját záró, 13 centiméter hosszú fémkulcs, egy skót ház szekrényéből egy borítékban került elő, a család, amely őrizte, mindig tudta, hogy megvan valahol, de állítólag sosem találták.

A longwoodi szoba kulcsa, amelyben Napóleon meghalt - Fox a levelében azt írja, hogy 1822. szeptember 6-án maga vette ki a kulcsot a zárból, amikor Napóleon halálát követően ismét felkereste Szent Ilona szigetétForrás: Sotheby

Bonaparte Napóleon 1821-es halála után Charles Richard Fox brit katonatiszt Szent Ilonáról magával vitte a kulcsot Skóciába, és az édesanyjának, Holland bárónőnek adta, aki rajongója volt a francia hadvezérnek, és aki könyveket, édességeket küldött neki a fogsága alatt – teszi hozzá az Evening Express. A kulcsot Fox utódai találták meg, majd eldöntötték, hogy árverésre bocsátják. A Sotheby's online aukciója négy napig tart, az előzetes becslés alapján 5000 fontra (~kétmillió forintra) értékelt kulcsra csütörtökig lehet licitálni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek