Napóleon-korabeli francia katonai tábor maradványaira bukkantak Ausztriában

  Az első bizonyított Napóleon-korabeli francia katonai tábor maradványait fedezték fel Alsó-Ausztriában, a bécsújhelyi járásban fekvő Felixdorf településen – olvasható az MTI hírei között.

  Az 1805-ből származó táborra új szenzorok kipróbálása közben bukkantak osztrák kutatók egy katonai lőtéren. Régészek már az elmúlt napokban végeztek ásatásokat, amelyeken egyebek közt cserepekre, csontokra, muskétagolyókra és gombokra bukkantak. Az osztrák örökségvédelmi hivatal azt tervezi, hogy 2021 tavaszára teljesen feltárják az egykori francia katonai tábort.

  A marengói csata, Louis-François Lejeune festménye. Ha Bonaparte tábornok ezt az ütközetet elveszti, az uralmának végét is jelenthette volna.Forrás: Louis-François Lejeune / Wikipedia

  Ausztriában ez az egyetlen olyan Napóleon-korabeli katonai tábor, amelynek létezésére bizonyíték van - hangsúlyozta a védelmi minisztérium.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek