Japánban jégtömbök között imádkoztak a járvány elmúlásáért

  A férfiak hagyományos ágyékkötőben, a nők pedig fehér köpenyben ültek a Teppou-zu Inari szentély jeges vízű medencéjében, miközben azért imádkoztak, hogy megtisztuljon a lelkük és minél előbb véget érjen a járvány.

  Forrás: Japan Inside / Facebook.com / @CGTN

  A rituálén, melyet minden év második vasárnapján tartanak, idén csak 12 jelentkező vehetett részt, és a személyzeten kívül még nézőket sem engedtek be a szentély területére. A résztvevők szerint ez azért volt megrázó, mert egyébként száz fölötti a jelentkezők száma, mint ahogy 2020-ban is volt.

  A szentélyben először bemelegítő gyakorlatokat végeztek a résztvevők, vagyis a három nő és a kilenc férfi. A levegő hőmérséklete 5,1 Celsius fok volt, a hideg vízzel és a nagy jégtömbökkel teli fürdő pedig jóval hidegebb, mint lenni szokott – írták a Reuters.com oldalán.

  A sintó szentély idén a „járványok elhárítása" témájában tartotta a szokásos fürdőzős eseményét, amelyet minden év második vasárnapján rendeznek meg immár 66 éve.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!