Dél-Koreában rájöttek, milyen előnyökkel jár a maszkviselés

2020-ban megnőtt a plasztikai beavatkozások iránti kereslet a szépségipari trendekben élen járó Dél-Koreában, aminek az egyik páciens elmondása szerint az is lehet az oka, hogy a maszkviselés és a távmunka miatt a gyógyulás fázisaiban nem kell kiállni a vizslató tekintetek kereszttüzét, legalábbis, ha az ember az orrát vagy a száját szabatja át.

Járókelők Teguban - illusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Seung-il Ryu

Dél-Korea járványmentes időkben is a plasztikai sebészet fellegvára, de az ország legnagyobb kozmetikai sebészeti platformjának, a Gangnam Unninak a becslései szerint 2020-ban körülbelül 10,7 milliárd dollár értékű volt az iparág, ami 9,2%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Idén várhatóan még ezt is felülmúlja, és 11,8 milliárd dollár körül mozog majd.

A Gangnam Unni online platformjának 63%-kal több felhasználója volt 2020-ban, mint 2019-ben, azaz körülbelül 2,6 millió ember vette igénybe, akik közül 1 millióan kértek tanácsadást, ami duplája az egy évvel korábbinak.

A plasztika sebészek ugyanakkor azt mondják, a műtétek nem korlátozódnak a maszk által takart részekre, az arc minden részét érintik, és ugyanúgy növekedett a szemet, szemöldököt és homlokot érintő beavatkozások száma is. Shin Sang-ho sebész úgy véli, idén egyfajta „revansköltekezés" volt megfigyelhető, mintha a páciensek plasztikai műtétekkel kompenzálnák a járvány miatti frusztrációjukat.

A járvány hatására ugyanakkor kevesebb volt a külföldi ügyfél, így a szolgáltatók inkább a belföldi piacra koncentráltak. Azok mellett, akik még gyorsan kés alá fekszenek, mielőtt megszűnne a maszkviselés és az otthoni munka előírása, szép számmal akadnak olyanok is, akik már a harmadik hullámtól tartanak, miután az ország rekordszámú napi esetet jelentett - számol be róla a reuters.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek