Új kisbabákat várnak a japán mesterséges intelligenciától, ami Kupidót játszik

A japán kormány jövőbeli tervei között szerepel, hogy finanszírozza azokat a kifinomultabb mesterséges intelligenciára épülő rendszereket, melyek képesek az eddigieknél jóval pontosabb párkeresési funkciókra.

Tradicionális japán esküvői ruhaForrás: Shutterstock.com / Yosuke Saito

Erre pedig azért van szükség, mert az országban a születések száma 2019-ben 5,8 százalékkal csökkent. Ez azt jelenti, hogy 865 000 újszülöttel, ez az év volt az eddigi legrosszabb. A házasságok számának csökkenése és a késői házasságok növekedése szintén szerepet játszott benne.

Egy olyan országban, ahol nagy múltra tekint vissza a házasságszervezés, a helyi önkormányzatok már korábban is próbálkoztak a mesterséges intelligencia által összehozott párkereséssel a lakosok számára, de sok rendszer csak és kizárólag két szempontot vett figyelembe a kapcsolatok terén: az életkor és a jövedelem stimmelését. És csak akkor adott ki pontos egyezést, ha ez a kettő rendben volt.

De a tervezett finanszírozás olyan rendszerekhez is hozzáférést biztosít majd, melyek nem csak az említett két jellemző alapján keresik a megfelelő társat; és akkor is jelzik a lehetséges kapcsolatot, ha az életkor és a jövedelem nem száz százalékban megegyező - olvasható a Reuters.com oldalán.

Számos japán prefektúrában máig is élő hagyomány a házasságközvetítést, de már ezeken a helyeken is próbálkoznak az olyan rendszerekkel, amik a kölcsönös érdeklődés, hobbi és világszemlélet szerint választják ki egymáshoz illő párokat. Erre pedig szükség is van, mivel az adatok szerint 2000-től 2019-ig 200 ezerrel csökkent a házasságok száma Japánban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek