Öt hónap után először érkezett nemzetközi járat Melbourne-be

Ausztrália második legnagyobb városa hétfőn, öt hónap után először fogatott nemzetközi járatot, amely egyben teszt is lesz arra, mennyire működik jól Victoria állam megújult karanténrendszere - derül ki a reuters.com híréből.

Utazók érkeznek az egyik melbourne-i karanténhotelbeForrás: AFP/William West

Az ország márciusban zárta le határait a külföldiek előtt, de Melbourne június végétől már egyáltalán nem fogadott más országokból érkező járatokat, miután két karanténhotel is járvány-gócponttá változott. Több mint 20 000 fertőzést regisztráltak az államban, miután a szálloda személyzete is elkapta a vírust a tengerentúlról hazatérőktől. Mindezt a legtöbben azzal magyarázták, hogy a magánvállalkozók nem tartották be a biztonsági előírásokat.

Most, mivel várhatóan hetente több száz ember érkezik Victoriába, szigorúbb normákat terveznek érvényesíteni, a rendszer hasonló lesz a legnagyobb állam, Új-Dél-Wales fővárosában, Sydneyben alkalmazott modellhez, amelynek segítségével több ezer visszatérőt fogadtak anélkül, hogy gócpontok jöttek volna létre.

Ezzel párhuzamosan országszerte enyhítenek a korlátozásokon, Nyugat-Ausztráliában például keddtől megszüntetik a Viktóriából és Új-Dél-Walesből érkezőkre vonatkozó korlátozásokat. Ezzel a lépéssel Ausztrália szinte valamennyi belső határa is újra megnyílik, ami új lendületet ad a turisztikai szolgáltatóknak.

Ausztrália a pandémia kezdete óta mintegy 28 000 megbetegedést és 908 halálesetet regisztrált, jelenleg mindössze 44 aktív eset van, a legtöbbjük szállodai karanténban.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek