A hallépcső után íme, megépült az első gyíkhíd

Az új híd egyelőre még inkább turistalátványosság, mint a gyíkok és apróbb állatok elkerülő útvonala, vagyis az, aminek szánták, de az erdészek bíznak benne, hogy a kistestű állatok és hüllők hamarosan felfedezik a forgalmas utat áthidaló építményt.

Az "Eco Bridge" néven felépített hidat gyíkhíd és hüllőhíd néven is emlegetik. Uttarkhand államban, a forgalmas turistaközponthoz, Najnitalhoz közel húzták fel a 27 méteres hidat, amit csak bambuszból, jutából és fűből készítettek - írta a BBC hírportálja, az Indian Expressz cikke alapján.

Ezen az útszakaszon olyannyira sok állatot gázolnak el, hogy a szakemberek idejét látták, hogy tegyenek ellene valamit. Az áthidaló módszer tűnt a leghatákonyabbnak. Az állami erdőgazdaság emberei az átkelő mindkét oldalára szereltek kamerákat, hogy figyelemmel kísérjék az állatok mozgását.

Kéknyelvűszkink - IllusztrációForrás: Avinash Joshi / Pixabay

"A sűrű erdőből elefántok, leopárdok, őzek és más nagyvadak tévednek erre, a sofőrök messziről észre veszik őket, lelassítanak, de kígyók, gyíkok, varánuszok vagy mókusok miatt alig fékez valaki" - mondta el egy szakember az Indian Expressz napilapnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek