Pár száz forintért vehetünk házat Szicíliában

Egészen potom összegért, 1 euróért (mai árfolyamon 319 forintért) vehetünk házat magunknak a kis szicíliai községben, Sambucában – írja a CNN. Egész Olaszország szenved a falvak kihalásától, a lakosság ugyanis a városokba áramlik belőlük. Egyre több helyen ilyen ingatlanakciókkal próbálják megmenteni a pusztulástól a településeket.

 

Giuseppe Cacioppo, Sambuca alpolgármestere elmondta a CNN-nek, hogy ők nem sáfárkodni akarnak az ingatlanokkal, a cél nemes, életet akarnak a kisvárosba. Persze az egyeurós áron felül a vásárlónak kötelezettséget kell vállalnia, hogy 3 éven belül felújítja a házat.  

Amúgy 40-150 négyzetméteres ingatlanokról beszélünk. A házakba legalább 15 ezer eurót (4,8 millió forintot) kell invesztálnia az új tulajnak. Le kell ezen kívül csengetni 5000 euró (1,6 millió forint) biztosítékot is, amit a felújítás után visszakapnak. Cacioppo szerint így is megéri a Ragyogás Városába költözni, ahol közel a tenger és a hegyek, termékenyek a földek, védett a természet, mindenhol ott a történelem.

Sambuca di SiciliaForrás: Shutterstock/Simone Padovani

Sambucát még a gyarmatosító görögök alapították, majd a szaracénok foglalták el, akik fontos kereskedelmi gócpontot alakítottak ki. Az arab és a barokk stílus is komoly nyomokat hagyott a városkán, amiért tényleg kár lenne, ha romba dőlne. Maguk a házak is csodálatosak itt, a mór stílus mindenhonnét visszaköszön, pálmafás-narancsos ligetek váltakoznak, árkádok, majolikák, teraszok ékítik az épületeket.

Szép időben ellátni innen az Etnáig, illetve Pantelleria szigetéig. A föld alatt is folytatódik Sambuca, ugyanis hatalmas katakombarendszere van. A mendemondák szerint a keresztény katonák által lemészárolt szaracének szelleme kísért itt.

Jelenleg erre a bűbájra van rendesen érdeklődő, 10 házat már el is adtak, de svájci, spanyol és francia személyek is jelentkeztek. Egy német nő, Susanna Heinson már megvett és épp felújít egy ilyen házat, alig várja a beköltözés és roppant büszke, hogy részt vesz a projektben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek