Kiderült, mely városokban a legjobb és a legrosszabb külföldiként élni

Az InterNations, a külföldön élők online közösségének éves felmérésében több mint 15 000 expat vett részt, akik 66 várost rangsoroltak olyan mutatók alapján, mint a munkalehetőségek, a megfizethető lakhatás, az egészségügy, a letelepedés egyszerűsége, a munka és a magánélet egyensúlya és az általános életminőség. A felmérést márciusban, közvetlenül a járvány kitörése előtt végezték el, az eredményeket novemberben hozták nyilvánosságra - derül ki a lonelyplanet.com híréből.

ValenciaForrás: ebroslu/pixabay.com

Az első helyen Valencia végzett, mely magas pontszámát különösen a városi életminőség és a kedvező megélhetési költségek indexeinek köszönheti. Egy francia válaszadó szerint "az egészségügy és a kultúra is remek" a spanyol városban, és a válaszadók 91%-a szerint a helyi lakosok általában barátságosak. Valencia ráadásul három másik spanyol városból is könnyen elérhető, amelyek szintén bekerültek az első tízbe. A napsütéses andalúziai Alicante városa a második, míg Málaga és Madrid a hatodik, illetve a kilencedik helyen végzett. Mind a négy úti célt kiemelték a könnyű letelepedés és a gazdag szabadidős lehetőségek terén, de munkalehetőségek tekintetében egyik sem ért el magas eredményt.

A harmadik helyet Lisszabon kapta, ahol sokan kiemelték a kedvező éghajlatot. Mint az egyik ír emigráns megjegyezte, az ország a maga furcsa módján csodálatos hely, rengeteg sajátossággal, az emberek kedvesek, az élet nyugodt, az ételek és italok kiválóak, akárcsak az időjárás. A portugál főváros a legmagasabb pontszámot kapta a személyes biztonság tekintetében, és a válaszadók 71% -a nyilatkozott úgy, hogy elégedett a város szabadidős lehetőségeivel.

A negyedik helyre Panama City került, mögötte Szingapúr (5.), Buenos Aires (7.), Kuala Lumpur (8.) és Abu-Dzabi (10.) következik. Kuala Lumpurban a legkönnyebb letelepedni, emellett az anyagiak és a lakhatás terén az egyik legjobb városnak tartják a világon.

A skála alsó végén találjuk a kuvaiti Salmiyát (66.) és Rómát (65.). Mint egy indiai expat elmondta az előbbiről, nagy a szakadék a helyiek és az expatok között, szakszerűtlen és udvariatlan a bürokrácia,és csak egynapos a hétvége. A római expatok leginkább a közbiztonságra és a politikára panaszkodtak. A 64. helyen Szöul, A 63.-on Milánó végzett, a 62. Nairobi, a 61. Párizs, a 60. Johannesburg lett, az 59. Santiago, az 58. Dublin, az 57. Hongkong. Dublin kapta a legalacsonyabb pontokat az anyagiak és a lakhatási terén, a válaszadók több mint háromnegyede megfizethetetlennek minősítette a lakhatást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek