Rejtélyes fémoszlopra bukkant egy helikopter a utahi sivatagban

  Rejtélyes monolit fémobjektumra bukkant egy állatszámláló helikopter a utahi sivatagban. Vadjuhokat számoltak a magasból a vadőrök Utah állam délkeleti, kieső részén, amikor szokatlan tárgyra lettek figyelmesek, mely a vörös sziklák között bukkant fel, írja az MTI a BBC tudósítása alapján. A 3,6 méter magas tárgyon semmilyen jelzést nem találtak. "Sok évnyi repülés alatt ez volt a legkülönösebb dolog, amivel találkoztam" – mondta a KSLTV helyi csatornán Bret Hutchings pilóta.

  A pilóta szerint a monolit tömböt "valami újhullámos művész" vagy a 2001: Űrodüsszeia című, 1968-as Stanley Kubrick-film egy rajongója állíthatta föl. A filmben idegen civilizáció üzenetét hordozza egy fekete monolit tárgy.

  Utah állam repülésbiztonsági hivatala a múlt héten tette közzé a négyszögletes fémobjektum képét, egyben azt is írták, hogy "a hatóság dönti el, szükséges-e további vizsgálat". "A szövetségi kezelésben lévő területeken tilos engedély nélkül építményeket vagy műalkotásokat állítani" – közölte a hivatal, az objektum pontos helyét azonban nem adták meg, mivel félő, hogy felfedezők indultak volna a monolit tömbhöz, ami az eltévedés veszélyével járt volna.

  Mesa Arch – a sziklatetőn álló homokkő ív, a vörössziklás kanyon felett, Utah állam legnépszerűbb túraterületeForrás: (C) 2008 Greg Willis / Wikipedia

  Eddig senki sem jelentkezett, hogy ő állította volna fel a fémtömböt a sivatagban. A legtöbben arra tippelnek, hogy szobrász alkotása lehet, néhányan John McCracken minimalista művész (1934-2011) keze nyomát vélik benne felismerni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!