Újranyithat a sivatagban elhagyatottan álló szellempark

Nemrégiben írtunk arról, hogy újranyithat Ciprus egyik évtizedek óta lezárt városnegyede, most pedig újabb szellemjárta hely előtt csillant fel az újjáéledés lehetősége. A kaliforniai Mojave-sivatagban található Lake Dolores Waterpark fennállása során számos balszerencse és kísértetlegenda forrása volt. Történetét baleset, csőd és tűzvész szegélyezi - derül ki a businessinsider.com cikkéből.

A Dolores Water Park romjaiForrás: Jeff Kern/commons.wikimedia.org

A víziparkot egy helyi vállalkozó, Bob Byers építette a tágabb családjának az 1950-es évek végén, és feleségéről Doloresnek nevezte el, majd 1962-ben már a nagyközönség előtt is megnyitották. Helyet kapott benne egy kis mesterséges folyó, drótkötélpálya, emellett csónakdodzsemek és egy mesterséges tóba érkező, acélból készült vízi csúszdák álltak a látogatók rendelkezésére.

A látványosságot azonban a nyolcvanas évek végén be kellett zárni, mert nem tudta felvenni a versenyt a nála modernebb vidámparkokkal. A helyszín 1998-ban mégis megnyitott újra, Rock-A-Hoola vízipark néven, az eredeti hangulat kiemelésére építő retrostílusban többek között vintage autók hirdetéseivel és rock-and-roll zenével, de ez a projekt is kudarcot vallott. A park eladósodott és 2000-ben csődbe is ment.

A helyzetet tovább rontotta, hogy a park egyik alkalmazottja, James Mason 1999 májusában drámai balesetet szenvedett miután lecsúszott az egyik csúszdán, és a szemközti falnak csapódott. A park mégsem adta fel, 2002-ben Discovery Waterpark néven nyílt meg újra, de Mason balesetének emléke még mindig kísértett, így 2004-ben ismét bezárták.

2011-ben így nézett kiForrás: Dzealand/commons.wikimedia.org

Most azonban ismét életre kelhet, miután a G&GF Enterprise nevű cég 2013-ban 2 millió dollárért megvásárolta. Az egyik épület 2018-ban még a lángok martaléka lett, de mostmár talán semmi nem állhatja útját a munkálatoknak. Az új parkot 5 fázisban tervezik kialakítani, és a tervek szerint 2026-ra készül el teljesen, de az első fázis, a mesterséges tó felújítása, már jövő nyáron lezárulhat, a vízipark-rész pedig a tervek szerint 2023-ra készül el. A neve Dolores Lake Park lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek