Hazudós alkalmazott miatt került karanténba egy egész ausztrál állam

  Dél-Ausztráliában az egész államot érintő zárlat mellett döntöttek, melynek alapja egy téves információ volt. A karantén szerdán kezdődött, miután az államban április óta először találtak új, helyi fertőzötteket, méghozzá mindjárt 36 embert - adja hírül a bbc.com.

  Adelaide, sétány a Torrens folyó mellettForrás: M J/commons.wikimedia.org

  Mindez elkerülhető lett volna, ha az egyik fertőzött igazat mond, vagyis közli, hogy az érintett pizzériában dolgozik, és nemcsak egy pizzáért ment oda. A téves információból ugyanis a hatóságok arra következtettek, hogyha ilyen rövid idő alatt kapta el a vírust, akkor annak nagyon fertőzőnek kell lennie.

  A férfi hazugsága nem büntethető, a következmény az lesz, hogy hamarabb feloldják a karantént, vagyis szombaton, a 6 naposra tervezettnél három nappal korábban vetnek véget a lezárásoknak, miután csak három új esetet jegyeztek fel a pénteki napon. A pizzériának valószínűleg további biztonsági intézkedéseket kell hoznia. 

  A rendőrség nem nevezte meg a férfit, csak annyit közölt róla, hogy az adelaide-i Woodville Pizza bárban dolgozott. A Sydney Morning Herald újság arról számolt be, hogy egy biztonsági őrrel dolgozott együtt, aki a vírust egy karanténszállodában kapta el.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!