Teszteredmény-hamisításért került börtönbe négy brazil utazó

A Brazília északkeleti partjaitól mintegy 354 km távolságra található Fernando de Noronha-szigetcsoport, mely az ország különleges státuszú területe, október 10-én nyitotta meg kapuit újra a turisták előtt azzal a feltétellel, hogy egy napnál nem régebbi, negatív teszteredményt mutatnak be - derül ki a travelandleisure.com cikkéből.

Fernando de Noronha festői szigetcsoportjaForrás: Canindé Soares/commons.wikimedia.org

Október 28-án, szerdán négy turista (két nő és két férfi) érkezett magánrepülőgéppel a szigetekre a Tocantins állambeli Araguaínából, azonban eredményeik október 25-eiek voltak. Az újabb tesztelést elutasították, arra hivatkozva, hogy az indulás napján újabb tesztet végeztettek, aminek még várják az eredményeit.

A csoport másnap be is mutatta új eredményeket, de amikor a tisztviselők alaposabban megnézték, megállapították, hogy csak a dátum változott meg a korábbi papíron. A négy turistát letartóztatták és börtönbe zárták, október 30-án pedig letesztelték őket. Mint a g1.globo.com cikkéből kiderül, november 1-én már szabadon is engedték őket, és el kellett hagyniuk a szigeteket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek