Pánikszerűen menekülnek az emberek a francia nagyvárosokból

Néhány órával azelőtt, hogy Franciaországban életbe lépett a karantént, a párizsiak hatalmas tömegekben indultak kifelé a városból, csütörtök este 700 kilométeresre nyúlt a kocsisor Ile-de-France régióban - adja hírül a bbc.com.

A párizsiak menekülnek a városból, és gyakran szűk lakásaikból, hogy a kellemesebb vidéken húzzák ki a karantén idejét. Mint a 24 éves Anna a Le Figaro újságnak elmondta, családja Párizsból az észak-franciaországi Bernay-ben található nyaralójukba megy. Az első lezárás, amit Párizsban töltöttek nagyon megviselte őket, de Bernayben tisztább a levegő, lehet levegőt kapni, és szabadnak érzik magukat.

Emellett olyanok is voltak, akik éppen Párizsba tértek vissza, miután az őszi szünetet az ország más részein töltötték. Nemcsak Párizsban, hanem Lyon és Bordeaux környékén is a szokásosnál nagyobb volt a forgalom. Ezek a dugók emlékeztetnek arra, ami a márciusi lezárások előtt történt, akkor konfliktust is okozott az elvándorlás a fővárosiak és a vidékiek között, és most is akadtak olyan hangok, melyek otthonmaradásra szólítják fel a párizsiakat.

Tömeg a párizsi metróbanForrás: Hans Lucas via AFP/Aline Morcillo / Hans Lucas/Aline Morcillo

Mint az egyik helyi újságban írták, arra kérnek mindenkit, hogy maradjanak otthon, a párizsiak tehát maradjanak Párizsban. Arra hivatkoztak, hogy Párizsban már az emberek egyharmada fertőzött lehet anélkül, hogy tudná, ez pedig veszélyt jelent a többi emberre is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek