Hawaiit már a karantén feloldásának másnapján elözönlötték a turisták

Hawaii szigetére több mint 8000 turista érkezett az újranyitás napján, miután egy negatív PCR tesztért cserébe feloldották a 14 napos karantént. Tim Sakahara, az Állami Közlekedési Minisztérium szóvivője elmondta, hogy csütörtökön 30 járat érkezett 8000 utassal az államukba. A világjárvány bekövetkezte előtt a repülőtér naponta közel 100 járatot fogadott, de az első nap majdnem 30 százalékos kapacitása is pozitív jel Hawaii turizmusa számára.

Azok a szerencsés tursták akik október 15. után negatív teszttel érkeznek ide, már nem kell a szobájukban üldögélniük - illusztrációForrás: TC Perch/Pixay

Az utazók a 14 napos karantén megszüntetésére vártak, amely kezdetének híre rendkívüli volt a honolului hírek szerint. Csütörtökig a Hawaiira érkező összes utasnak kötelező, 14 napos karanténba kellett voulnia.

2020. október 15-től azonban minden olyan turista, aki 72 órán belül elvégeztetett COVID-19 teszttel igazolnia tudja érkezésekor, hogy nem fertőzött, megszűnik a karanténkötelezettsége.

A teszt elmaradása továbbra is kötelező, 14 napos karantént eredményez. Hawaii nagyon szigorú szabályokat hozott a karantént illetően, beleértve az 5000 dollárig terjedő bírságokat és az akár egy év börtönbüntetést is.
Míg néhány kritikus azt állította, hogy Hawaii újbóli megnyitása az idegenforgalom számára új fertőzések fellendülését eredményezheti, Josh Green alkormányzó kijelentette, hogy Hawaii bezárásának gazdasági terhe nem tarthat tovább, és felülmúlja a lehetséges egészségügyi kockázatokat. Hawaii fő szigete érkezéskor már jóváhagyott egy gyors másodlagos tesztet is, amely körülbelül 15 percet vesz igénybe az eredmények eléréséhez. Bármely pozitív gyorsteszt az utas azonnali karanténba helyezését eredményezi, majd ezt követi egy pontosabb teszt, amely akár 36 órát is igénybe vehet. A pozitívnak talált utazóknak karanténban kell maradniuk, amíg a teszt eredményei elkészülnek – írja a traveloffpath.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek