Ezek a világ legmenőbb városnegyedei az ottlakók szerint

A Time Out magazin minden évben közvéleménykutatást tart olvasói és a helyi turisztikai szakemberek körében arról, hogy melyek a világ legérdekesebb városai. Idén azonban a felmérés egy kicsit módosult - derül ki a timeout.com cikkéből.

A barcelonai Eixample kerületForrás: alionabirukova/shutterstock.com

Miután az emberek milliárdjai jellemzően sokkal több időt töltöttek az otthonuk közelében, és nagyobb jelentősége lett a helyben elérhető kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeknek, ezúttal a legmenőbb kerületeket keresték. Több, mint 38 ezer városlakó töltötte ki a kérdőíveket, emellett a Time Out szerkesztői és a helyi szakértők is elmondták a véleményület. Így állt össze az a 40-es lista, melynek első tíz helyén a következő kerületek találhatók.

1. Esquerra De L'Eixample, Barcelona

L'Esquerra de l'Eixample lelkét a Carrer Enric Granados mentén sorakozó művészeti galériák, elegáns kávézók és luxusbutikok és díszes, 19. századi társasházai jelentik.

2. Downtonw, Los Angeles

A Los Angeles-i belváros (DTLA) többek között kínai, japán és művészeti negyedéről híres, melyek sokszínű képzőművészeti programokban és múzeumokban bővelkednek, emellett különleges éttermekből és bárokból sincs hiány. A legújabb felhőkarcolók jól megférnek az olyan történelmi emlékművekkel, mint például az El Pueblo de Los Angeles nevű 18. századi óváros.

A La Placita-templomForrás: Matthew D. Herrera/commons.wikimedia.org

3. Sham Shui Po, Hong Kong

Szamszöüpou Hongkong egyik legsűrűbben lakott és legélénkebb környéke, ahol az elegáns környékek nyomornegyedekkel váltakoznak. A dizájnstúdiók, a művészkávézók és butikok árnyékában szükséglakások húzódnak meg. Élénk utcai élet folyik itt, látványosságai közé tartozik a Golden Computer Shopping Arcade, és itt található a Han-kori Léjcengnguk sírmúzeum.

4. Bedford-Stuyvesant, New York

Bedford – Stuyvesantban találjuk Amerika legnagyobb épségben megmaradt viktoriánus háztömbjeit, vagyis nagyjából 8800 épületet, melyek mindegyik 1900 előtt épült az egyre bővülő felső-középosztály igényeit kielégítve, nagyrészt barna homokkőből.

5. Yarraville, Melbourne

Yarraville Village egy kis falu a nagyvárosban, melynek hangulatát a Anderson és Ballarat utcák felújított, 19. századi, Edward-kori és viktoriánus épületei határozzák meg, melyek kávézóknak, éttermeknek és butikoknak adnak helyet. Ezek közül is kiemelkedik a helyreállított Sun Színház és a szomszédos Sun Bookshop, amely egyedülálló art deco stílussal és 6 moziteremmel rendelkezik. 

A yarraville-i állomás műemléképületeForrás: Marcus Wong/commons.wikimedia.org

6. Wedding, Berlin

A Wedding negyedet elsősorban hatalmas parkjai teszik kellemessé és karantén-kompatibilissé. A Volkspark Rehberge és a Schillerpark a piknikező családok és sportolni szeretők kedvence, míg a Plötzensee-tó homokos partja városi strandként várja az úszni vágyókat. Itt található a 19. században épült Plötzensee börtön, amely ma emlékműként szolgál.

7. Sanhszi Bei Lu/Kangding Lu, Sanghaj

A Sanghaj Csingan kerületében található városrész a település egyik leginkább nemzetközi és leggyorsabban fejlődő övezete, ahol sorra nyílnak a kávézók, bárok és éttermek, melyek nyüzsgő turistacélponttá teszik. Az új épületek jól megférnek az földszintes házakkal és régi tésztaboltokkal.

8. Dennistoun, Glasgow

Az East End negyedben található Dennistount hagyományos kocsmái, divatos kézműves sörözői, kávézói és családi tulajdonban álló olasz éttermei teszik vonzóvá a gasztronómia kedvelői előtt, de a műemlékek rajongóit is elvarázsolhatja a környék, különösen az itt található, gótikus Glasgow-katedrális. 

A glasgow-i katedrálisForrás: Stinglehammer/commons.wikimedia.org

9. Haut-Marais, Párizs

A felkapott párizsi negyed gasztronómiájáról, galériáiról, butikjairól és technikatörténeti múzeumáról híres.

10. Marrickville, Sydney

Az egykori ipari városnegyedet 19. századi műemlékei mellett kulturális sokszínűsége határozza meg. A városképet és a gasztronómiát az ide települő portugál, vietnami, olasz és görög bevándorlók hatása alakította. A teljes rangsor a Daily Mail oldalán látható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek