Egy amerikai sziget strandjait teljesen beterítették a kagylók

Az Egyesült Államok keleti partjánál, Észak-Karolina partjaihoz közel az Outer Banks sziget strandjait  döbbenetes mennyiségű tengeri kagyló fedi be, köszönhetően a viharos szélnek, a hatalmas hullámoknak és az árapály tökéletes kombinációjának. A Cape Lookout National Seashore megosztott egy fotót a Facebookon, amelyen az látható, hogy a partot mindenféle alakú, színű és méretű tengeri kincs borítja be, amelyet a Teddy hurrikán hagyott maga után.

A Cape Lookout National Seashore fotóján jól látható, hogy elképesztő mennyiségű kagyló várja a gazdájátForrás: Cape Lookout National Seashore/Facebook

A fotó alatt az egyik hozzászóló elmondta, hogy a lánya a hétvégén több mint 30 egész kagylót talált. Az ott megrekedt tengeri élet egyedülálló kombinációja ugyanis most a kagylóvadászok kedvenc helyévé tette az Outer Banks szigetet. Az OuterBanks.com azt javasolja, hogy a vihar elmúltát követően legalább egy napot várjanak még mielőtt kincskeresésre indulnak, amikor már az óceán hullámai is lecsendesedtek. A kagylók hatalmas halmokban állnak a strandokon, csak arra várnak, hogy a kagylóvadászok begyűjthessék a legszebb darabokat – írja a Southern Living.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek