Megannyi híres pincészet is a bozóttüzek áldozatául esett Amerikában

  A Napa-völgy híres borvidéke úgy tűnik nem tud megküzdeni a bozóttüzek terjedésével. A legfrissebb hírek szerint a Kalifornia északnyugati vidékén fekvő völgyben új erőre kaptak a lángok, és nagyon gyorsan terjednek. Mintegy 4500 hektárnyi területen keddre virradóra több mint 34 ezer embert kellett kiköltöztetni az otthonából, és a tűzoltóság további 14 ezer embert értesített, hogy álljon készenlétben a költözésre.

  Füstfelhő a kiégett fák fölött a Napa-völgyben szeptember 28-ánForrás: AFP/Samuel Corum

  A tűzben több híres szőlészet is teljesen a lángok martalékává vált. Sokan azon gondolkodnak az itt élők és dolgozók közül, hogy végleg elköltöznek a vidékről, mivel a Napa-völgy és a szomszédos Sonoma megye, amely szintén híres szőlő- és borvidék, már 2017-ben is az ilyenkor szokásos tűzvész áldozata lett - olvasható az MTI hírében.

  Az oltási munkálatokban több mint ezer katona is segít a tűzoltóknak, és helikopterekkel is igyekeznek megfékezni a tüzeket, de augusztus 15-e óta mintegy másfélmillió hektáros területen egyszerre 8100 helyen égnek a bozóttüzek, és a hőség, illetve a szárazság sem kedvez a csapatoknak.

  A tűzvész eddig 26 ember életét követelte, és épületek ezrei égtek le. Az amerikai országos meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint nem várható enyhülés, ami a meleget illeti, egyes vidékeken pedig óránkénti 85-95 kilométeres széllökésekre is számítani lehet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!