Börtön is várhat a Colosseumot megrongáló turistára

  A római Colosseum biztonsági őrei egy 32 éves, ír férfit kaptak rajta, amint éppen monogramját véste a majdnem 2000 éves falakba. A mintegy hat centiméteres betűket egy fémtárggyal karcolta bele az egyik első emeleti oszlopba - derül ki a cnn.com cikkéből.

  Forrás: Diliff/commons.wikimedia.org

  A modern világ hét csodájának egyikeként számon tartott Colosseum a Világörökség része, a város történelmi központjában található, másik 54 helyszínnel. Építését i. sz. 70 körül kezdték, és fénykorában akár 50 ezer néző is összegyűlt itt, hogy megnézze a gladiátorok egymással vagy veszélyes vadállatokkal vívott, véres harcait.

  A műemlékek megrongálása az olasz törvények szerint bűncselekménynek számít, és a férfi gigantikus büntetésre számíthat, ha elítélik. Egy évig terjedő szabadságvesztés vagy legalább 2065 euró pénzbüntetés várhat rá. Korábban már volt példa hasonló esetre, 2014-ben egy orosz turistát büntettek 20 000 euróra, miután egy "K" betűt vésett a téglafalba.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!