Az ausztrál exminiszterelnök esete is példázza, miért nem szabad képet megosztani a neten az utazási iratokról!

  Egy hekker a héten mutatta be lépésről lépésre, hogyan használta fel az egykori ausztrál miniszterelnök Instagram-bejegyzését, hogy hozzájusson a személyes adataihoz. Aley Hope egy hosszú blogbejegyzésben tárta fel, hogy milyen egyszerű is valójában fontos személyes adatokhoz jutni azáltal, hogy mindenfélét posztolunk a közösségi médiába. A hekker Tony Abbott egy korábbi bejegyzésében megmutatott beszállókártya alapján hozzájutott az egykori ausztrál miniszterelnök útlevélszámához, és más érzékeny adatához - írja a Stuff.com.

  Abbott Sydneyből Tokióba tartó utazásának részleteit lehetett leolvasni a miniszterelnök március 21-én az Instagramra megosztott képéből, és ez elég is volt a szemfüles hekkernek, aki gyorsan fel is használta a meggondolatlanul bemutatott iraton lévő adatokat.

  Tony Abbott egy meggondolatlan megosztása által sok minden volt kideríthetőForrás: shutterstock.com/Drop of Light

  Hope bejegyzésére reagálva kiberbiztonság-szakértők kiemelték, hogy személyes adatokkal vagy vonalkódokkal ellátott dokumentumokat, beszállókártyákat, jegyeket, visszaigazolásokat tartsuk távol a közösségi médiától. Emellett felhívják a figyelmet arra is, hogy hasonlóan óvatosan járjunk el a jelenlegi helyzetben, amikor az oktatás és a munkavégzés egy része is az online térbe tevődik át.

  A hekker végül a beszállókártyáról szerzett adatokkal bejutott a légitársaság foglalási rendszerébe, és megszerezte többek között Abbott útlevelének a számát is. Elmondása szerint hat hónapon át igyekezett felhívni az egykori miniszterelnök és az érintett légitársaság figyelmét a hasonló problémák kiküszöbölésére, majd végül megírta a történetet az interneten.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!