Thaiföldön nemcsak beszélnek a környezetvédelemről, meg is leckéztetik a szemetelőket

A thaiföldi Khao Yai Nemzeti Park radikálisnak, ám valószínűleg hatásosnak mondható módszerrel emlékezteti a kempingezőit arra, hogy ne hagyják szanaszét maguk után a szemetet - derül ki a travelandleisure.com cikkéből. A park munkatársai nemcsak összeszedték, de be is csomagolták az ott hagyott hulladékot, majd postára adták, és visszaküldték jogos tulajdonosaiknak.

Ebben a parkban még szabályosan közlekedő elefánttal is lehet találkozni (illusztráció)Forrás: Lung Manu/commons.wikimedia.org

Azok kedvéért, akik kíváncsiak a hasonló részletekre: a hulladékhalom főleg műanyagpalackokból és csipszes zacskókból állt. A küldeményhez egy kis levelet is csatoltak, ha a címzett nem értené, miről van szó: „Néhány holmiját a Khao Yai Nemzeti Parkban felejtette."

Az akció élharcosa Varawut Silpa-archa az ország környezetvédelmi minisztere volt, aki szeptember 14-én Facebook-bejegyzésben emlékeztette az embereket arra, hogy távozáskor vigyék magukkal a szemetet, mert az káros hatással lehet többek között a park élővilágára is.

มาเที่ยวอุทยาน มีธรรมชาติให้ชม มีเต็นท์ให้เช่า เราอำนวยความสะดวก ให้ท่านมาแต่ตัว แต่เวลากลับ โปรดอย่ากลับแต่ตัว...

Közzétette: TOP Varawut - ท็อป วราวุธ ศิลปอาชา – 2020. szeptember 14., hétfő
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek