Thaiföld kivirult, ezért mostantól minden évben bezárják egy időre a nemzeti parkokat

 

Mint arról beszámoltunk, hosszú idő után találtak ismét koronavírus-fertőzött beteget Thaiföldön, a távol-keleti országban korábban sikerült megfékezni a vírus első hullámát. Ennek azonban ára volt, a távol-keleti ország határainak lezárása komoly kiesést jelent, ám a turisták hiányának is megvolt az előnye - írja a Bloomberg.

A Bloomberg írása szerint az április óta tartó időszakban a thaiföldi természet magára talált, az amúgy is lebilincselő környezeti szépségű tájak a korábbiaknál is pompásabbak, az állatok pedig ismét birtokba vették a korábban turisták által uralt vidékeket.

A thai hatóságok ezen felbuzdulva azt tervezik, hogy mostantól minden évben bezárják egy meghatározott időre a nemzeti parkokat, hogy időt hagyjanak a természetnek magához térni. Varawut Silpa-archa, a természeti erőforrások minisztere elmondta, hogy már jövőre két-négy hónapos időszakban gondolkodnak, hogy a természetnek legyen ideje regenerálódni a turistaszezont követően.

Thaiföldön a természet magához tértForrás: Flickr.com

„Ez arról szólna, hogy a környezet rehabilitálni tudja önmagát, és ebben a parkok szolgálatai segíteni tudják" – mondta a miniszter, akinek országában 100-nál is több nemzeti park működik, amelyekhez a tavalyi évben legalább 20 millió turista látogatott el, és ezáltal körülbelül 70 millió dollár bevételt generáltak.

Thaiföldön ugyan a turizmus a nemzeti össztermék egyötödét teszi ki, ám az utóbbi időben a szigetek, parkok, természeti látványosságok már szenvedtek a látogatók tömegétől, 2019-ben összesen közel 40 millió külföldi látogatott az országba. Ez a szám az idei évben a becslések szerint maximum 7 millió lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek