Walesben is jön az újabb karantén

  A héten egy második walesi megye is vesztegzár alá kerül a koronavírusos esetek drasztikus növekedése miatt, az elmúlt 7 nap alatt ugyanis itt 100 ezer főre 82,1 fertőzés jutott. Wales egész területére vonatkoztatva ez a szám 21,4 - adja hírül a bbc.com.

  Pontypridd, az egyik érintett városForrás: Varitek/commons.wikimedia.org

  A múlt héten Caerphillyben hirdettek karantént, most csütörtökön 18 órától pedig Rhondda Cynon Taffet zárják be, így az itt élő 240 000 ember csak nyomós okkal, például munkába vagy iskolába utazás céljából hagyhatja el a területet, és belépni is csak hasonló feltételekkel lehet. A kocsmáknak, bároknak és éttermeknek minden nap 23 órakor be kell zárniuk, és az itteniek most egy darabig nem találkozhatnak más háztartásban élőkkel.

  A kontaktkutatások során a RCT-hez kötődő koronavírusos esetek mintegy felét sikerült néhány helyi gócpontra visszavezetni, míg a többiek közösségi terjedés útján kapták el a kórokozót.

  Az egyik gócpont egyébként egy rögbiklubhoz és egy kocsmához kapcsolódik, egy másik pedig egy szabadidős klubhoz, amelynek tagjai a doncaster-i lovardába tartva útközben még megálltak egy-két vendéglátóhelyen. A további intézkedésekről két hét múlva döntenek.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!