Ebben az országban újra megáll az élet egy időre

Az izraeli kabinet vasárnap jóváhagyta az Egészségügyi Minisztérium tervét, mely szerint három hétre ismét szigorú lezárásokat vezetnek be az országban, hogy megállítsák az újra lábra kapó koronavírus terjedését - derül ki a timesofisrael.com cikkéből.

Jeruzsálemben rendőrök figyelmeztetik az autósokat a kijárási korlátozásokraForrás: Anadolu Agency via AFP/Mostafa Alkharouf

Az országos lezárás előzményeként már 40 várost a vörös zónába soroltak, ezeken a településeken este 7 és reggel 5 óra között kijárási korlátozások voltak érvényben, emellett bezárták az iskolákat, és több szolgáltatónak is le kellett húznia a redőnyt.

Szeptember 18, péntektől október 11-ig az egész országra érvényesek lesznek a szigorítások, melyek jegyében csak azok az alapvető szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások működhetnek, amelyeknek tevékenysége nem vendégek fogadására épül. Ugyanakkor a kereskedelmi, kulturális, rekreációs és turisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalkozásoknak szünetelniük kell, beleértve az uszodákat és edzőtermek, illetve az éttermeket is, melyek csak elvitelre szolgálhatnak ki. Kivételt képeznek az alapvető szolgáltatásokat nyújtó élelmiszerboltok, gyógyszertárak, optikusok, és azok az üzletek, amelyek higiéniai termékeket, takarítóeszközöket, illetve kommunikációs és orvosi eszközöket árulnak.

Tumultus egy jeruzsálemi piaconForrás: AFP/Emmanuel Dunand

A lezárások első szakaszának végén a halálozások fényében újraértékelik a helyzetet, és ha szükséges, tovább szigorítanak a korlátozásokon a közlekedés és a kijárás korlátozásával.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek