Történelmi jelentőségű kereskedelmi repülő szállt fel Izraelben

  Hétfőn elindul az első kereskedelmi repülőjárat Izraelből az Egyesült Arab Emírségekbe. A három órás utazást az izraeli El Al légitársaság biztosítja, az első gép fedélzetén izraeli és amerikai tisztviselők küldöttsége foglal helyet - adja hírül a reuters.com.

  Az EL AL 737-900-es gépe - illusztrációForrás: DiverseMedia/Nicky Boogaard/commons.wikimedia.org

  Az Emírségek szombaton helyezte hatályon kívül azt az 1972 óta érvényes törvényt, mely többek között megtiltotta az izraeli gépek belépését, egyébként a hónap elején már telefonkapcsolat is létrejött a két ország között.

  Ennek jegyében az Emírségekbe tartó járatot LY971-ként jelölték az Egyesült Arab Emírségek nemzetközi hívószámára utalva, míg a visszaúton a LY972-es jelölést kapta, Izrael nemzetközi hívószámára utalva. Tel Avivból hétfőn tíz órakor szállt fel a gép, míg Abu-Dzabiból visszafelé kedden indul.

  Májusban már megszületett a légi kapcsolat a két ország között, amikor az Etihad Airways egészségügyi eszközöket szállított az Egyesült Arab Emírségekből Tel-Avivba.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!