Most Ön is megnézheti Jimi Hendrix imádott londoni otthonát

A zseniális rockzenész halálának 50. évfordulója a jövő héten lesz, Jimi Hendrix londoni lakását az évforduló tiszteletére felújították, és most bárki betekintést nyerhet a fiatalon elhunyt zenész egykori mindennapjaiba. A MailOnline mutatja be a London belvárosában lévő lakást, amelyet a múlt hónapban nyitottak újra, hogy felújított állapotban fogadhassa Hendrix rajongóit. A Brook Street 23-as szám alatt álló házban a 27 évesen elhunyt zenész és barátnője, Kathy Etchingham két évet élt együtt, a felújítás során pedig igyekeztek az eredeti állapotokat helyreállítani, így a megszokott látvány része a teli hamutartók, Hendrix kedvenc lemezei, de még az akkori tévéújság hiteles másolata is.

Musician Jimi Hendrix on stage during an open air festival on the isle of Fehmarn (Germany) 1970. | usage worldwideForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/usage worldwide/Rudi Otto

A falakat a látogatók írásos emlékei borítják, egyikük rámutat, hogy a seattle-i születésű rockzenész imádta az angol finomságokat, tejjel itta a teát és megőrült a Coronation Streetért. A Mail cikke szerint a Londonban töltött ideje során Hendrix rendszeresen benézett az Oxford Street-i John Lewis áruházba, ahol aztán jelenlétével elkápráztatta a többi vevőt, ahogy extravagáns ruházatában például függönyanyagokat válogatott nem messze lévő lakásába.

Érdekesség, hogy a Brook Streeten álló ház szomszédságában is egy híres zenész múzeummá alakított otthona található, George Frideric Handel élt a 25-ös szám alatt az 1700-as évek elején.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek