Különleges akciókkal készülnek a horvát szálláshelyek őszre

A horvát turisztikai minisztérium a múlt héten indította kampányát, ami a Nyaralásra érdemes hét elnevezést kapta, és célja, hogy az őszre is az országba csábítsa a turistákat. A horvátországi koronavírus-járvány helyzet a nyár végén alaposan súlyosbodott, ennek ellenére abban bíznak, hogy őszre ismét rendeződhet a helyzet.

Dubrovnik számos látnivalóval várja a turistákat - ősszel isForrás: Shutterstock / Készítette: Dreamer4787

A kampányban meghirdetett akció október 16. és 25. között lesz érvényes a felhíváshoz csatlakozó turisztikai egységekben, szállodákban, utazási cégeknél, vendéglátóhelyeken, amelyek akár 50 százalékosnál is nagyobb kedvezményt nyújthatnak a két hétvégét is magában foglaló időszakban. A TotalCroatiaNews cikke szerint ez akár azt is jelentheti, hogy egy normál csúcsidőszakban 200 eurót taksáló, az idei nyáron már akár 110 euróért is elérhető dubrovniki luxusszálláshoz akár már 50 euró (kb. 17 ezer forint) környékén is hozzá lehet jutni.

Dubrovnikot nem véletlenül emelik ki példaként a cikkben, a dél-horvátországi tengerparti város ugyanis tipikusan hosszabb szezont képes produkálni, és az őszi hónapokban is kedvelt célpontja a külföldi turistáknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek