Angliában szigorú gyülekezési törvényt hoztak

Miután Angliában meredeken emelkedik a koronavírusos esetek száma, betiltják a hat fődnél nagyobb összejöveteleket, de a törvény nem vonatkozik az iskolákra, a munkahelyekre vagy az egészségügyi óvintézkedéseket betartó esküvőkre, temetésekre és a szervezett csapatsport-rendezvényekre. Aki nem tesz eleget az új szabályozásnak, azt 100 fontos pénzbírsággal sújtják, ismétlődő törvényszegés esetén a bírság összege 3200 fontig is felmehet. Az új szabályok szeptember 14-től érvényesek - derül ki a bbc.com híréből.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Jelenleg két, különböző háztartásban élő család létszámtól függetlenül találkozhat, de több, különböző háztartásból legfeljebb hatan jöhetnek össze, ők is csak kültéren, de eddig a rendőrség csak akkor léphetett közbe, ha egy csoport létszáma meghaladta a harminc főt.

Ugyanakkor, ha hatnál többen élnek egy háztartásban, ők azért még az új szabályozás szerint is találkozhatnak egy másik háztartás tagjaival, és szintén kivételt képeznek azok, akik munka vagy oktatás céljából gyűlnek össze.

A kocsmákban és éttermekben ugyanakkor bent lehet egyszerre több mint hat ember. Ennek hátterében az áll, hogy míg a különböző vállalkozások csak akkor maradhatnak nyitva, ha betartják a kormány által meghatározott biztonsági intézkedéseket, míg a házibulikon ez nem ellenőrizhető.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek