Pingvin kóborolt egy angol faluban

  A Nottinghamshire-ben található Broxtowe-ben járőröző rendőrök vasárnap hajnalban arra lettek figyelmesek, hogy a falu utcáin egy Humboldt-pingvin sétálgat - adja hírül a bbc.com.

  Humboldt-pingvin - illusztrációForrás: Andreas Lischka/pixabay.com

  Mint kiderült, a madár egy Strelley-i farmról szökött meg, nagyjából egy mérföldre onnan, ahol rátaláltak. A rendőrség elkapta a kis kalandort, és visszajuttatta a tulajdonosához, de előbb még lőttek vele néhány fotót, és el is nevezték Po-Po-nak, miután nagyon barátságosan viselkedett velük.

  Nem ez az első eset, hogy pingvinekkel kapcsolatban kellett intézkedni a környéken, tavaly a rendőrök egy ellopott pingvinpárt mentettek meg egy 23 éves tolvajtól.

  A Humboldt pingvinek (Spheniscus humboldti) egyébként Dél-Amerikában őshonosak, és a Humboldt-áramlatról kapták a nevüket, melynek környékén gyakran úszkálnak. A fajt a Természetvédelmi Világszövetség a sérülékeny kategóriában tartja számon.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!