Lakatlan szigetet szeretne belakni? Kínában ez sem akadály

Egy kínai tartomány, Liaoning nem szeretné elkótyavetyélni a természeti értékeit, ezért úgy döntött, hogy bérbe adja több mint 500 lakatlan szigetét. 

Bárki bérelhet szigetet az északkelet-kínai tartománybanForrás: shutterstock.com/HelloRF Zcool

Bárki benevezhet az akcióra, akinek van erre 535 dollárja, vagyis körülbelül 160 ezer forintja, ugyanis ekkora összegnél kezdődik a hektáronkénti ár. A CNN híre szerint a tartomány szigetei közül csak 44 lakott, a többit viszont bárki kibérelheti, és elmondhatja magáról, hogy lakatlan szigeten él, vagyis inkább, hogy belakott egy lakatlan szigetet. Ugyanakkor a szigetek árai eltérnek egymástól, és van olyan is, amelynek éves bérleti díja hektáronként 3,6 millió dollár, vagyis több mint egymilliárd forint.

A bérlő terveinek találkoznia kell a tartomány feltételeivel, vagyis engedély nélkül semmit nem lehet építeni, vagy lebontani, a hasonló igények magától értetődően engedélykötelesek, és nem mellesleg jelentősen emelik a bérleti díjakat is. A bérleményen azonban kilencféle vállalkozást is lehet nyitni, tehát a beruházás akár meg is térülhet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek