Az ország tiszteletbeli nagykövete lett a Zöld-foki-szigeteken ragadt pár

Egy japán házaspár éppen a nászútját töltötte a Zöld-foki-szigeteken, amikor beütött a koronavírus-járvány, ami miatt a szigeten ragadtak. Mára pedig már annyira asszimilálódtak, hogy felkérték őket, hogy legyenek tiszteletbeli nagykövetei az országnak a jövő évi olimpián.

Rikiya és Ayumi Kataoka tavaly decemberben kezdte meg világkörüli útját, ám idén, mint oly' sokaknak, az ő terveiknek is keresztbe tett a járvány. A japán házaspár Európába tartott, ám végül a Zöld-foki-szigetek felé vette az irányt, és ott is maradt - írja a TheJakartaPost.

A Zöld-foki-szigeteken ragadtak, jövőre már az országot képviselikForrás: shutterstock.com/frankbach

„Ezt a döntést találtuk a legbiztonságosabbnak, és szerencsések vagyunk, hogy eljutottunk ide" – mondta a 29 éves férj, aki szerint hazájukban és Európában is fokozódott a helyzet, ezért jó döntésnek bizonyult a választásuk. Azután pedig, hogy az országban ragadtak, a házaspár a helyi látnivalókra koncentrálva folytatta utazási beszámolóját, amely nagy nyilvánosságot kapott, és ezzel növelte a Zöld-foki-szigetek népszerűségét.

Éppen ezért az ország tokiói olimpiára készülő sportdelegációjának első embere felkérte őket, hogy legyenek a Zöld-foki Köztársaság nagykövetei a jövő évi olimpiai játékokon. „Azért döntöttünk a meghívásuk mellett, mert ebben a nehéz időben is segítették az ország népszerűsítését a komoly minőséget képviselő videóikkal" – mondta Leonardo Cunha, a tokiói játékokra készülő csapat vezetője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek