Változnak a beutazási szabályok Izlandon

Izlandra eddig egy tesztelés után lehetett belépni, a héten azonban változtak a szabályok. Mostmár két teszte van szükség, melyből az elsőt érkezéskor, a másikat 5-6 nap múlva végzik el, a kettő közti, és a második teszt eredményéig eltelő időt pedig karanténban kell töltenie az utazóknak. A belépéshez továbbra is szükség van előregisztrációra - derül ki Izland koronavírus-tájékoztató oldaláról, a covid.is-ről.

A Seljalandsfoss-vízesésForrás: adriankirby/pixabay.com

Az első teszt ára körülbelül 9000 ISK-nál (20 ezer forint) kezdődik, a második teszt ingyenes. Az eredmények érkeztével telefonon értesítik azokat, akiknek pozitív lett a vizsgálatuk. Aki nem szeretné magát teszteltetni, úgy is dönthet, hogy két hétre karanténba vonul.

A karantén idején az utazók nem látogathatnak zárt, nyilvános helyeket, beleértve az éttermeket és boltokat is, nem vehetnek részt közösségi eseményeken, és nem érintkezhetnek másokkal azokon kívül, akikkel egy háztartásban élnek. Nem mehetnek városnézésre, és nem autózhatnak hosszabb távokat, például egy másik városba, azonban sétálhatnak a kevésbé forgalmas helyeken, és saját vagy bérelt autójukkal megtehetnek kisebb távokat.

A Johns Hopkins Egyetem szerint Izlandon körülbelül 2000 fertőzöttet tartanak számon és 10 haláleset történt.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek