Pop-up medence és zöldterület pattant elő egy bécsi kereszteződésben

A Bécs 7. és 15. kerületét összekötő kereszteződés a helyszíne annak az új bécsi kezdeményezésnek, aminek keretében többek között egy nagy zöldterület, egy úszómedence és egy "buszlabor" nyújt üdítő változatosságot a meleg nyári hétköznapokon. A projekt augusztus végéig tart - derül ki Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből.

Forrás: artvan - kurt van der vloedt

A város ezzel a kísérleti projekttel szeretné enyhíteni a forró nyári napokat, egyúttal pedig egy szokatlanul érdekes élményben részesíteni a városlakókat. A "Gürtelfrische WEST" nevű kezdeményezés keretében egy nagy, elkerített, pihenésre alkalmas füves területet létesítettek, fekvőalkalmatosságokkal, gasztronómiai egységekkel és egy kisebb úszómedencével.

A vírushelyzet miatt a medencében egyszerre csak kevés ember tartózkodhat, viszont reggel 10-től este 8-ig nyitva tart, így mindenkinek van lehetősége csobbanni egyet a vízben. Az érdeklődőket színes programkínálattal várják a táncos eseményektől, koncerteken és felolvasásokon át a DJ-estekig, melyek a pop-up színpadon kapnak helyet.

Forrás: pexels/pixabay.com

A biciklisek ingyenes kerékpárellenőrzési szolgáltatást vehetnek igénybe. A szintén a helyszínen parkoló "Helyre van szükségem!" mottóval ellátott autóbuszban művészeti workshopokat és rendezvényeket tartanak városi témában. A "buszlaborban" igény szerint egy ingyenes éjszakát is el lehet tölteni, ha elég kreatív igénnyel állunk elő, miért pont minket válasszanak. A projekt célja a 7. és 15. kerület közötti térbeli és szociális kapcsolat erősítése. Mindkettő a legsűrűbben beépített bécsi városrészek közé tartozik, ami miatt növekvő igény mutatkozik a zöldfelületek bővítésére. A "Gürtelfrische WEST" programra a belépés ingyenes. A programlista ezen a linken érhető el, német nyelven.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek