Pop-up medence és zöldterület pattant elő egy bécsi kereszteződésben

  A Bécs 7. és 15. kerületét összekötő kereszteződés a helyszíne annak az új bécsi kezdeményezésnek, aminek keretében többek között egy nagy zöldterület, egy úszómedence és egy "buszlabor" nyújt üdítő változatosságot a meleg nyári hétköznapokon. A projekt augusztus végéig tart - derül ki Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből.

  Forrás: artvan - kurt van der vloedt

  A város ezzel a kísérleti projekttel szeretné enyhíteni a forró nyári napokat, egyúttal pedig egy szokatlanul érdekes élményben részesíteni a városlakókat. A "Gürtelfrische WEST" nevű kezdeményezés keretében egy nagy, elkerített, pihenésre alkalmas füves területet létesítettek, fekvőalkalmatosságokkal, gasztronómiai egységekkel és egy kisebb úszómedencével.

  A vírushelyzet miatt a medencében egyszerre csak kevés ember tartózkodhat, viszont reggel 10-től este 8-ig nyitva tart, így mindenkinek van lehetősége csobbanni egyet a vízben. Az érdeklődőket színes programkínálattal várják a táncos eseményektől, koncerteken és felolvasásokon át a DJ-estekig, melyek a pop-up színpadon kapnak helyet.

  Forrás: pexels/pixabay.com

  A biciklisek ingyenes kerékpárellenőrzési szolgáltatást vehetnek igénybe. A szintén a helyszínen parkoló "Helyre van szükségem!" mottóval ellátott autóbuszban művészeti workshopokat és rendezvényeket tartanak városi témában. A "buszlaborban" igény szerint egy ingyenes éjszakát is el lehet tölteni, ha elég kreatív igénnyel állunk elő, miért pont minket válasszanak. A projekt célja a 7. és 15. kerület közötti térbeli és szociális kapcsolat erősítése. Mindkettő a legsűrűbben beépített bécsi városrészek közé tartozik, ami miatt növekvő igény mutatkozik a zöldfelületek bővítésére. A "Gürtelfrische WEST" programra a belépés ingyenes. A programlista ezen a linken érhető el, német nyelven.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!