Chicagóban a közösségi média segítségével felügyelik a karantént

  Az amerikai nagyváros vezetése bejelentette, hogy a külföldi utazók kötelező karanténjának a betartására a jövőben a közösségi médiát is bevethetik. Az Egyesült Államokban továbbra is kritikus a járványhelyzet, a hatóságok pedig igyekeznek mindent bevetni, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány terjedését. A FOX News beszámolója szerint Chicagóban például úgy szeretnének a karanténjukat töltők körmére nézni, hogy igyekeznek monitorozni az érintettek közösségi médiás jelenlétét is.

  Chicagóban a közösségi médiás jelenlétet is figyelhetik karantén idejénForrás: shutterstock.com/Oleggg

  Az illinois-i város egészségügyi szervei már a múlt héten jelezték, hogy a hatósági karanténra vonatkozó szabályok betartása érdekében akár a közösségi médiát is használni fogják. Ugyanakkor sokakban ellenérzést váltott ki a hír, mert a megfigyelési eszközöket esetleg nem csak a feltételezett szabálysértések kapcsán lehet felhasználni, vagyis azonnal George Orwell 1984-ének utópisztikus világa rémlett fel a kritikusok szeme előtt.

  De Chicago kiállt az elképzelés mellett: Nem szeretném, ha túlzott hangsúlyt kapna, hogy valahogy a Nagy Testvér akarunk lenni, aki nyomon követi az emberek szociális életét, erről szó sincs. De ahol az aggodalom már felütötte a fejét, ott ez a legegyszerűbb eszköz az emberek azonosítására"

  – jelentette ki Dr. Allison Arwady, a Chicagói Közegészségügyi Intézet egyik munkatársa.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!