Egy performanszból nőtte ki magát a falak nélküli svájci hotel

A Null Stern szabadtéri szállodai szoba négy évvel ezelőtt debütált Svájcban, most pedig hét további helyszínen nyitottak meg Svájc mellett Liechtensteinben is, Zero Real Estate néven - derül ki a globetrender.com cikkéből.

Forrás: Null Stern - the only star is you/Landversion/Facebook

A szoba tulajdonképpen nem más, mint egy fapadlóval ellátott ágy, a környező táj pedig afféle élő tapéta. A koncepció ötletgazdái Frank és Patrik Riklin, konceptművészek voltak, akik eredetileg az Art Safiental land art fesztiválra nevezték minimalista, szabadtéri szállodai szobájukat, melyből a Null Stern nevű glamping projekt kialakult, mint az inhabitat.com írja.

Igaz, a Null Stern Hotel első szállodai szobáját egy hajdani nukleáris bunkerben rendezték be 2009-ben, de az öko-luxusszálloda nem tett szert túl nagy népszerűségre. Annál inkább a 2016-ra megszületett, módosított koncepció, melyhez Daniel Charbonnier szállodai szakember is hozzájárult.

Egy éjszakás tartózkodás az egyik falmentes és tető nélküli szobában körülbelül 94500 forint, és magában foglalja a komornyik szolgálatait, valamint a mosdóhoz és mosókonyhához való hozzáférést és a bor- és pizzaszállítást. Eső esetére pedig tartalékolnak egy beltéri helyiséget is. Még több fotót láthatnak a Null Stern Facebook oldalán.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek