Hűsöljön Bécs természetes strandjain

Bécsben nagy hagyománya van a természetes strandoknak. Maga a város is tulajdonképpen egy "víziváros", hiszen területének öt százalékát vízfelület borítja. Összesen mintegy 60 km-es partszakasz áll a fürdeni vágyók rendelkezésére. Minden szabadstrand megtalálható az új "cooles Wien" alkalmazásban is, ami a hűsölési lehetőségeket és ezek pontos helyét mutatja a városban - derül ki Bécs Város Külképviseleti Irodájának közleményéből.

Forrás: MA 49/Fürthner

Ilyen lehetőségek például az ivókutak, párakapuk, parkok, vízijátszóterek – és szabadstrandok. A fürdésre kijelölt partokon vannak árnyas fák, napozásra használható stégek, mosdóhelyiségek és sok helyen kutyás strand is, mindez pedig ingyen igénybevehető.

A legnagyobb fürdősáv a maga 42 kilométeres hosszával az Új-Dunánál található. Itt helyezkedik el a 70-es években az árvíz ellen létrehozott mesterséges Duna-sziget is, ami népszerű célpontja a kikapcsolódni, fürdeni, mozogni vágyó bécsieknek.

Tengerparti hangulatot áraszt a szemben lévő CopaBeach, ahol nem messze a belvárostól, sokszínű kulináris és sportkínálat mellett lehet élvezni a vizet és a napsütést. Különösen családosoknak ajánlott az Új-Dunán kialakításra került kisebb strand, ami szigetekkel körbevéve védelmet nyújt a legkisebb fürdőzöknek is.

Akik nyugodtabb élményre vágynak, választhatják az Öreg-Dunán lévő fürdőhelyet is, ami a csendes és különösen tiszta állóvíznek, valamint a rengeteg ülő- és fekvőalkalmatosságnak köszönhetően az egyik legnépszerűbb strand a bécsiek körében.

A Donau-Auen Nemzeti Parkban pedig idilli környezetben, eldugott partokon, különleges élővilággal körbevéve lehet hűsölni. Ezen kívül a város területén található több kisebb tóban is szabad az úszás, ilyen például a "Hirschstetten", a "Süßenbrunn" és a "Wienerbergteich".

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek