Csehországban újra növekszik a fertőzések száma

  Csehországban pénteken 168 új koronavírus-esetet regisztráltak, ezzel április eleje óta a legnagyobb mértékben nőtt a napi esetszám, alighogy az országban megkezdődött a nyaralószezon. Péntek a legtöbb gyermeknek az utolsó tanítási nap is volt - adja hírül a Reuters.

  Sétálók HrenskóbanForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Kahnert

  Az elmúlt tíz nap alatt egyben ez a negyedik nap, amelyen több mint 100-al növekedett az új fertőzöttek száma. A legérintettebb terület az ország keleti részén található Karviná régiója.

  A kormány fokozatosan törölte el a korlátozásokat, kivéve azt, hogy beltérben maszkot kell viselni, emellett a bárok nyitvatartását és a nagy kulturális rendezvények lehetőségeit is korlátozzák. Azt ország ugyanakkor nem szeretne további lezárásokat, a jövőben a helyi karanténokra és a nyomon követési valamint tesztelési eszközök használatára fog inkább összpontosítani.

  Múlt hétfőn 500 főről 1000-re emelték a kültéri rendezvények maximális látogatószámát, emellett zöld utat kaptak a vásárok, kinyithattak a medencék, állatkertek, múzeumok és kastélyok is.

  Szombat reggelig a 10,7 milliós országban összesen 11 038 koronavírus-esetet regisztráltak, a halálos áldozatok száma 349.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!