Kiderült, mely múzeumok és műemlékek nyitnak ki Máltán

  A COVID-19 járvány következtében bevezetett egészségügyi és higiéniai szabályoknak megfelelően fokozatosan nyitnak meg a Heritage Malta (Máltai Örökségvédelmi és Múzeumigazgatóság) által felügyelt múzeumok és intézmények - derül ki a Máltai Idegenforgalmi Hivatal közleményéből.

  MáltaForrás: David Mark/pixabay.com

  2020. július 1-én a Nemzeti Archeológiai Múzeum, a MUZA (The Malta National Community Art Museum - Máltai Nemzeti Művészeti Múzeum), a a Szent Elmo-erőd és nemzeti hadtörténeti múzeum nyitja meg kapuit, ezek a múzeumok szerdától vasárnapig 10:00 és 18:00 óra között tartanak nyitva, a belépés jelenleg díjtalan. 

  2020. július 6-i héttől kezdődően megnyitnak a Tarxien, a Ggantija és a Hagar Qim & Mnajdra templomok, Szent Pál katakombái és a St. Angelo-erőd: ezek a múzeumok szintén szerdától vasárnapig, 10:00-18:00 óráig tartanak nyitva, és továbbra is belépődíj ellenében látogathatók.

  Az Inkvizítorok palotája, a Domus Romana, a Hagrat és Skorba templomok, a Cittadella Múzeum és Látogatóközpont keddtől szombatig 10:00-től 17:00-ig tart nyitva.

  A Hal Saflieni hipogeum 2020. július 6-tól minden nap várja a látogatókat, de jegyet kizárólag online lehet vásárolni, a last minute jegyeket is csak online értékesítik. Az audiovizuális bemutatóra jelenleg nem árulnak jegyeket. Július 6-tól július 19-ig a belépőket 50% kedvezménnyel lehet megvásárolni, ezt követően (július 20-tól) normál áron.

  Az alábbi helyszínek továbbra is zárva tartanak a folyamatban lévő munkálatok miatt:

  · Ta' Bistra katakombák
  · Ta' Kola szélmalom
  · Erődépítők Központja (Fortress Builders)
  · Ghar Dalam
  · Borg in-Nadur
  · Tengerészeti Múzeum (Maritime Museum)
  · Fegyvertár és állami szobák (Palace Armoury & State Rooms)
  · Nemzeti Természettudományi Múzeum (National Museum of Natural History)

  2020. július 1-től bizonyos szabályok és feltételek is változnak: A kiállításokhoz tartozó audio guide-ok, 4D bemutatók, érintőképernyők nem használhatók, ez alól kivétel a hipogeum. A ruhatárak és zárható szekrények nem használhatók a helyszíneken, ez alól kivétel a hipogeum. A helyszíneken csak az adott helyet bemutató tájékoztató füzeteket helyezhetik ki a vendégek számára elérhetően. Fizetni a helyszíneken kizárólag bankkártyával lehetséges, elsődlegesen érintésmentesen, amennyiben ez nem megoldható, a vendégek használhatják a bankkártya terminál nyomógombjait. További információk: http://www.heritagemalta.org

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!