A műanyag nem a legjobb megoldás a vírus ellen

  A természetvédők arra figyelmeztetnek, hogy a járvány az óceáni szennyezés növekedését idézheti elő azzal, hogy növeli a tengeri életre már így is komoly veszélyt jelentő műanyag-hulladék mennyiségét - derül ki a Guardian cikkéből.

  Forrás: Opération Mer Propre/Facebook

  Az Opération Mer Propre francia nonprofit szervezet például rendszeresen gyűjti a hulladékot a Côte d'Azur mentén, a búvárok a Földközi-tenger hullámai között tucatnyi kesztyűt, maszkot és kézfertőtlenítős flakont találtak a szokásos eldobható poharak és alumíniumdobozok között.

  A csoport azt reméli, hogy fotóik környezettudatosságra ösztönzik az embereket, arra, hogy részesítsék előnyben az újrafelhasználható maszkokat és a műanyagkesztyűk helyett mossanak inkább gyakrabban kezet. Az összes alternatíva közül a műanyag nem a legjobb megoldás a vírus elleni védekezéshez - mondja Joffrey Peltier, a szervezet egyik tagja.

  A környezetvédők már korábban is felhívták a figyelmet a műanyagszennyezés gyors növekedésére. Az ENSZ 2018-as becslése szerint évente 13 millió tonna műanyag kerül az óceánokba, a Földközi-tenger térségében évente 570 000 tonna műanyag áramlik a vízbe, ami percenként 33 800 műanyag-palacknak felel meg.

  Ezek a számadatok jelentősen növekedhetnek az eldobott védőeszközök miatt. A maszkok gyakran műanyagokat, például polipropilént tartalmaznak, melyek élettartama 450 év.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!