A világ egyik leghíresebb tornyának teteje továbbra sem lesz látogatható

Az Eiffel-torony június végén ismét megnyílik a látogatók előtt, miután a járvány miatt lezárták. Párizs szimbóluma június 25-én 10 órakor nyílik meg, de a belépéshez szükséges lesz, hogy a 11 éves vagy annál idősebb látogatók maszkot viseljenek.

Forrás: Delpixel/shutterstock

Kezdetben csak az Eiffel-torony lépcsői lesznek nyitva, így az emberek az első és a második emeletre felsétálhatnak. A torony teteje azonban amely lifttel érhető el, egyelőre nem nyílik meg.

A torony hivatalos honlapja szerint a legfelső szint azért nem nyitott még ki, mert a liftek, amik a látogatókat szállítják túl kicsik, így egyik biztonsági előírást sem lehet bennük végrehajtani. Az üzemeltetők szerint a nyár közepére javul annyira a helyzet, hogy újra üzembe helyezzék őket - olvasható a Travelandleisure.com oldalán.

A torony, melyet a francia forradalom 100. évfordulója alkalmából építettek, és az 1889-es Világkiállításon lepleztek le, több mint három hónapig volt zárva a koronavírus járvány ideje alatt, ez pedig a leghosszabb lezárása volt a második világháború óta.

Korábbi bejelentések szerint a Louvre július 6-án nyit majd ki, de a látogatóknak maszkot kell majd viselniük a termeiben, és időkereteket kell foglalniuk online. A szomszédos Tuileriák kertje elvileg május 31-én újból megnyílt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek