Németország is hamarosan megnyitja a határait

A Németország a tervek szerint június 15-én nyitja meg határait az Európai Gazdasági Térség és Svájc állampolgárai előtt, ha addig a járványhelyzet tovább javul. Ezzel párhuzamosan visszavonják azokat a figyelmeztetéseket is, melyek az ezekbe az országokba utazókra vonatkoznak. Mind a belépési tilalom, mind az utazási figyelmeztetések március óta voltak érvényben, amikor a fertőzöttek száma növekedni kezdett - adja hírül a schengenvisainfo.com.

Látogatók a Usedom-szigetenForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Stefan Sauer

A feloldások az Európai Unió állampolgárain kívül az Egyesült Királyság, Izland, Liechtenstein és Norvégia lakosaira is vonatkoznak.

Az elmúlt napokban több ország is bejelentette, hogy ebben az időpontban nyitja meg határait, Görögország például a következő országok lakosait engedi be június 15-től: Albánia, Ausztrália, Ausztria, Észak-Macedónia, Bulgária, Németország, Dánia, Svájc, Észtország, Japán, Izrael, Kína, Horvátország, Ciprus, Lettország, Libanon, Litvánia, Málta, Montenegró, Románia, Új-Zéland, Norvégia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Csehország, Finnország. Ekkortól Norvégia és Dánia között is szabadon utazhatnak a két ország állampolgárai.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek