Aki ebben az országban lesz beteg, annak az állam fizeti a nyaralását

Ciprus azt ígéri, fedezi azoknak a turistáknak az üdülési költségeit, akiknek az ott töltött vakáció után pozitív lesz a vírustesztjük. Ebben az esetben kifizetik a szállást, az orvosi költségeket és az étkezéseket is nemcsak a betegeknek, hanem családtagjaiknak is. A turistáknak csak a repülőtéri transzfer és a hazautazás költségeit kell viselniük - adja hírül a BBC.

A Szent Epiphanius-templom a ciprusi Ayia NapábanForrás: dimitrisvetsikas1969/commons.wikimedia.org

A turizmus az ország GDP-jének körülbelül 15% -át tette ki az elmúlt évben, így nem csoda, hogy a kormány mindent megtesz az utazók mielőbbi visszacsábításának érdekében. A tisztviselők azt is elmondták, hogy 100 ágyas kórházat rendeznek be azoknak a turistáknak, akik nyaralás közben betegszenek meg, a családjuknak pedig karanténhoteleket nyitnak.

Az ország június 9-én nyitná meg a repülőtereit az alacsony kockázatú országokból érkezőknek, amilyen például Németország, Görögország, Izrael és Málta. Az országlistát hetente frissítik, és júliusban már valószínűleg az Egyesült Királyságból és Oroszországból is utazhatnak ide látogatók - ez a két ország adja a ciprusi turisták mintegy felét.

Az utazóknak a belépéstől számított 72 órán belül negatív tesztet kell felmutatniuk, de ezt a követelményt a hónap során eltörölhetik bizonyos országok turistáival szemben.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek